Tacir kanyonunun güzelliğini gördünüz mü?

Birbirinden güzel yol manzaraları eşliğinde, İznik Gölü‘nü uzaktan seyrede seyrede, köyleri tepeden izleye izleye varırsınız Tacir Kanyonu’na.

Dört medeniyete ev sahipliği yapan Bursa’nın İznik ilçesinde yer alan Tacir kanyonu, eşsiz güzelliğiyle büyülüyor. Tacir Kanyonu, İznik’in kuzeyinde, yeni keşfedilen bir kanyon. Kanyon içinde bir süre suya girmeden yürümeniz mümkün olsa da, su içinde yürüyüş yapabilmek için suya uygun ayakkabılarınızla gelmeniz güzel olur. Kanyonun uzunluğu 10-15 km ve burada kanyon yürüyüşü yapmak oldukça keyifli. Kanyon, birbirinden güzel onlarca şelaleye de sahip.

Şelaleler küçük olsalar da özellikle fotoğraf severlerin de beğeneceğine eminim. Dilerseniz şelalelerin oluşturduğu havuzlarda, buz gibi su içinde yüzebilirsiniz de. Şelaleler, gayet derin havuzlar oluşturmuşlar. Hatta kanyonun başlangıcındaki yüksek şelalede, geniş havuzun çevresine atlama platformu bile yapılmış. Doğa olarak güzel çok güzel bir yer, ama insanoğlunun elini değdiği yeri pisletmesi bu güzelim ortamda da görülüyor ne yazık ki. Getirdiğiniz götürse herkes, bu duruma düşmeyecek hiçbir yer. İznik Tacir Kanyonu nerede ve nasıl gidilir? Tacir Kanyonu, Bursa’nın İznik ilçesinde, kuzeyindeki Samanlı Dağları’nda yer alıyor.

Kanyona en yakın köy Elbeyli Köyü’nden sonraki Tacir Köyü. Tacir Köyü ile kanyon arası 7 km olmasına karşın, düz toprak yolu ve virajları dolayısıyla 15-20 dakikada gidiliyor. İznik merkez ile Tacir Kanyonu arasındaki mesafe 22km (40dk). Kanyon girişinde ahşaptan yapılmış bir mescit yer alıyor. Mescidin iki yanında da çeşme var. Aracınızı bu civarda bırakıp, Veysel Karani adındaki küçük asma köprüden geçip, sağa doğru yürüdüğünüzde kanyona doğru ilerlemiş oluyorsunuz.

+

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir