Romanlara ilham veren Zeyniler’e gittiniz mi?

Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanıyla ünlenen Zeyniler, Osmanlı dönemi eserleri ve Bizans döneminden kalma çok sayıdaki manastırla yanı sıra doğal zenginlikleriyle farklı özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Zeyniler, Türkiye’nin Bursa ilinin Yıldırım ilçesine bağlı küçük bir mahalle. Yıldırım ilçesi’nin Teferrüç mahallesine 3 km. mesafede küçük bir yerleşim yeridir; “Beşevler Köyü” olarak da bilinir.

Önemli turizm potansiyeline sahip olan Zeyniler ve civarında oluşturulan yürüyüş akslarıyla ve bölgede organik üretimin desteklenmesiyle günü birlik faaliyetlerin niteliği ve niceliği de her geçen gün artıyor.
Yıldırım Belediyesi, tarihi ve doğal güzellikleri ile şehir merkezinden sadece 10 dakika mesafede olan Zeyniler’i Turizm Bölgesi haline getirmek için Türk Edebiyatı’nın en önemi eserlerinden olan Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanına ilham kaynağı olan, Feride’nin evi, Çalıkuşu evi gibi yapıları kültür turizmine kazandırdı.

DOĞA TUTKUNLARININ BULUŞMA NOKTASI
Eşsiz doğal zenginlikleri bünyesinde barındıran Zeyniler içerisinde alan yürüyüş parkurları ile doğa tutkunlarının buluşma noktası haline geldi. Zeyniler’de bulunan Yamaç paraşütü pisti geliştirilerek doğa sporlarına kazandırıldı. Ayrıca Yıldırım Belediyesi bu köyde organik üretimi teşvik ederek, bu ürünlerin satış ve pazarlamasına destek sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir