Heykel’e çıkın!

Yeşil Bursa’nın saat kulesi ve büyük Atatürk Heykeli ile kalbinin attığı yerdir, Heykel.

Heykel Tarihi Mekanlar

Yeşil Bursa’nın saat kulesi ve büyük Atatürk Heykeli ile kalbinin attığı yerdir, Heykel.Heykel, Marmara Bölgesi’nde yer alan Bursa’nın kalbidir. Heykel caddesi adını, meydanda bulunan heybetli Atatürk anıtından almaktadır. Bu anıtın hemen hemen her tarafını tarihi binalar sarmıştır.

Bursa Kent Müzesi: Bursa Kent Müzesi şehre gelen tüm yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir yerdir. Bu müze bildiğiniz müzelerden oldukça farklıdır. Bu sebeple de yolunuz Bursa’ya düştüğünde mutlaka gezmenizi tavsiye ederiz.

Irgandı Köprüsü: Bu tarihi köprü Heykel meydanına yürüme mesafesindedir. Setbaşı tarafında yer alan bu tarihi köprünün özelliği ise; karşılı küçücük zanaatkar dükkanlarının yer almasıdır.

Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu:Bursa Devlet Tiyatrosu olan bu bina oldukça önemli bir binadır. Atatürk heykelinin tam karşısında tüm heybetiyle göze çarpar.

Saat Kulesi: Heykel meydanının tam solunda kalan bu saat kulesi bir nevi kavşak görevi de görmektedir.

Tophane: Bursa Tophane Bursa’nın en ünlü alışveriş merkezi olan Zafer Plaza’nın tam karşında kalmaktadır. Harika bir Bursa manzarasını da ayaklar altına seren bu tepe Osmanlının iki büyük padişahının türbesine de ev sahipliği yapmaktadır.

Bursa Kapalı Çarşı: Bursa Kapalı Çarşı Osmanlı döneminden günümüze kadar gelmeyi başaran bir çarşıdır. İçerisinde birçok bölüm olan bu çarşı Bursa’ya gelen yerli ve yabancı turistler kadar Bursa halkının da oldukça ilgi gösterdiği yerler arasındadır.

Bursa Heykel ve civarında yürüyerek bile gezilip görülmesi gereken daha birçok yer mevcuttur. Dilerseniz Heykel’den kalkan taksi dolmuşlar ile Uludağ‘a çıkan teleferik hattının başlangıç noktasına gidebilir ve harika bir manzara izleyerek dağa çıkabilirsiniz. Ya da yine aynı duraktan kalkan taksi dolmuşlar ile Emir Sultan Camii ve Emir Sultan Türbesi ile Yeşil Türbe ve Bursa Yeşil Cami’yi ziyaret edebilirsiniz.

Bursa Heykel nerede haritası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir