Uludağ Geniş Gezi Rehberi! (GENİŞ iÇERİK)

Uludağ’da Gezilecek Yerler

  • Uludağ Milli Parkı
  • Uludağ Kayak Merkezi.
  • Uludağ Çobankaya Yaylası
  • Softaboğan Şelalesi.
  • Sarıalan kamp bölgesi
  • Uludağ Aras Şelalesi.
  • Kilimli Göl.
  • Buzlu Göl.
  • Aynalı Göl.
  • Teleferik

Heybetli Uludağ Pistleri ve Doğanın Mirasları

Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olan Uludağ, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Doğal mirasları ve kartpostal görünümündeki manzaraları ile hayran kalacağınız Uludağ’da gezilecek yerler de oldukça fazladır. Burada geçirdiğiniz her anın tadını doya doya çıkarabilir, unutulmaz hatıralar edinebilirsiniz.

Günübirlik ya da hafta sonu turlarının durağı olan Uludağ, kışın kayak, snowboard gibi sporlara; yazın ise trekking ve kamp gibi aktivitelere olanak tanımaktadır. Uludağ gezi rotası ve yapılacak aktiviteler de tur programlarına göre belirlenmektedir. Uludağ’a gelen kayak severler bölgenin güzelliğine hayran kalmaktadır.

Uludağ gezilecek yerler arasında ilk olarak telesiyejle çıkabileceğiniz 2232 metre yükseklikteki Kuşakkaya yer almalıdır. Buradan bölgenin panoramik manzarasını gözlemleyebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Uludağ Milli Parkı ise Uludağ gezi rotasında görülmeye değer bir diğer güzellik. Milli parka ulaşım karayolu, teleferik ve telesiyej ile yapılabilmektedir. Bu nedenle milli parkı rahatça gezebilirsiniz.

Uludağ’da Gezilecek Yerler – Nereleri Görmelisiniz?

Uludağ gezilecek yerler açısından sanıldığının aksine gayet zengin. Sadece pistlerden ve otellerden oluşmuyor Uludağ. Uludağ’da nereler gezilir diyenler pek çok alternatif bulabiliyor. İster günübirlik ister konaklamalı olsun kayak merkezine gelenler için Uludağ’da gezilecek yerler:

Uludağ Milli Parkı: Özellikle kış turizminin önde gelen merkezlerinden biri olan Uludağ’da, Milli Park tatilcilerin ilk durağıdır. 12.762 hektarlık alana kurulan park 1961’de Milli Park statüsünde değerlendirildi ve o günden itibaren parkın çevresinde oteller, tesisler ve kamu alanları kurulmuştur. Karayolu, teleferik ve telesiyej ulaşımlarına açık olan Milli Park, birçok endemik bitki çeşidi barındırmaktadır. Özellikle kış aylarında görmeniz gereken bu alanda temiz havanın ve huzurun keyfine varacaksınız.

Softaboğan Şelalesi: Uludağ gezilecek yerler listenizin 2. sırasında olması gereken Softaboğan Şelalesi, Bursa Ovası’nın bütün görkemini ve güzelliğini ortaya koyuyor. İçindeki küçük göletler ve yemyeşil alan tabiatın içinde keyifli zamanlar geçirmenizi sağlıyor.

Saitabat Şelalesi: Uludağ’da gezilecek yerler arasında şelaleler de yer alıyor. Doğal güzelliği ile konukları büyüleyen Saitabat Şelalesi, yürüyüş, kamp, yüzme gibi doğa sporları ile uğraşanların görmesi gereken bir yer. Bursa’ya 20 km uzaklıkta olan şelale, piknik alanları ile tatilcilere keyifli bir aktivite olanağı tanıyor. Alabalık restoranları da yeme – içme ihtiyaçlarınızı karşılar.
Sirk Gölleri: Uludağ’da yazın kuruyan 7 göl vardır. Kara Göl, Kilimli Göl, Aynalı Göl, Buzlu Göl, Heybeli Göl, Koğuk Dere ve maden atıkları ile yok olmuş olan Çayır Dere bunlar. Uludağ gezi listenize eklemeniz gereken bu yerlerde bol bol fotoğraf çekmelisiniz.

Kirazlıyayla: Dinlenme tesisleri ve yeşil alanları ile Uludağ yolundan geçenlerin ve doğa severlerin uğrak noktalarındandır. Kaynak sularını gözlemleyebilir, piknik yapabilirsiniz.

Ayrıca Uludağ’da gezilecek yerler:

  • Bakacak
  • Fatintepe ve Cennetkaya Tepesi’dir. Uğramadan dönmeyin!

Uludağ’a nasıl gidilir? 

Uludağ ulaşımı için ise pek çok seçenek var. Aslında arabayla gelmek bunlardan biri olsa da, yoğun kar yağışının yaşandığı dönemlerde biraz zorlayıcı olabiliyor.

Şehirlerarası otobüs firmaları tercih edildiğinde, bunların bazıları doğrudan Uludağ’a varmayı sağlıyor. Bunun yanı sıra Bursa kent merkezinden de dağa gelmek mümkün. Teleferik Bursa için önemli bir ulaşım aracı. Dolayısıyla Uludağ teleferik ve telesiyej ile şehir merkezinden kolayca varılabilen bir noktada bulunuyor.

Uludağ oteller bölgesine bu yolla yaklaşık 25 dakikada ulaşabilirsin. Ayrıca bazı otellerin sağladığı servis hizmetinden de yararlanman mümkün.