Bursa Kent Müzesi’nde Bursa’nın Tarihini Yakından görün!

Müze üç kattan meydana geliyor. Zemin katında bulunan ilk galeri Uygarlıklar Kenti Bursa ismini taşımaktadır.

Burası Neresi? Kültürel, tarihsel, sosyal ve ekonomik zenginliği tanıtmak amacıyla Bursa hakkında ne kadar  belge, eşya, kitap, görsel malzeme, ses ve görüntü kayıtlarını bünyesinde bulunduran Bursa Kent Müzesi içerisinde; kalıcı veya geçici sergiler düzenlenmektedir. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan müzede interaktif bir müzecilik anlayışı benimsemektedir. 1926 senesinde adliye binası olarak inşa edilmiş olup 75 sene boyunca da Bursa Adliyesi olarak faaliyet göstermiştir. 2001 senesinde belediye tarafından Adalet Bakanlığı arasında varılan anlaşma neticesinde 2004 senesinde Bursa Kent Müzesi olarak ziyarete açılmıştır.

Neden Gitmeliyim;

Müze üç kattan meydana geliyor. Zemin katında bulunan ilk galeri Uygarlıklar Kenti Bursa ismini taşımaktadır. Kronolojik olarak bir anlatım sırasıyla Bursa ve etrafındaki ilk uygarlıklardan, Osmanlı Dönemi’ne ve Kurtuluş Savaşı yıllarına uzanan Bursa tarihi ile hakkında bilgiler aktarılıyor. İkinci galerinin ismi ise; Çağdaş Bursa olup içerisinde Cumhuriyet Dönemi’nde yeniden şekillenen kentin günümüze kadar geçirdiği evreler anlatılmaktadır.

Birinci kata ulaştığımızda Yaşam ve Kültürüyle Bursa adındaki temalı galeride şehre mührünü vurmuş olan ve unutulmaya yüz tutmuş olan gelenek ve görenekleri, alışkanlıkları anlatılmaktadır. Bodrum kata geldiğimiz de ise El Sanatları Çarşısı, İpek Kenti Bursa ve Üreten Bursa bölümlerini görüyoruz. El Sanatları Çarşısı’nda; kumaşçı, arabacı, nalbant, saraç, semerci, yemenici gibi dükkanların özgün dekor ve canlandırmaları yer alıyor. Tüm bunların yanında üç tane de geçici sergi salonu bulunuyor. Bu salonda sergiler farklı zaman aralıklarında yenilenerek ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Etkinlikler Salonu ve Eğitim Atölyesi de mevcut.

  • Konum: Hocaalizade, 6. Kültür Sk. No:8, 16010, 16010 Osmangazi/Bursa
  • Giriş Saati: 09:00-17:00
  • Web sitesi
  • Telefon: 444 1 600
  • Yol tarifi al >

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir