Uludağ Kebapçısı Cemal / Cemil Usta’dan İskender Yiyin!

İskender Kebap’ın yaratıcısı İskender Efendi’nin üç oğlundan biri olan Nurettin İskenderoğlu’nun lokantasında 15 yıl çalışmış ve işi burada öğrenmiş.

iskender

 Bursa’da 54 senelik bir isim olan Cemal/Cemil Usta, Uludağ Kepapçısı’nın kurucuları olup aslen Bulgaristan göçmenidirler. Bursa kebabının üç dev isminden biri: Uludağ Kebapçısı Cemal& Cemil Usta…

Bu işin en başındaki isim İskender’in yanında senelerce çalıştıktan sonra artık kendi yerlerini açmaya karar vererek bu lokantayı kurarlar. Tek bir gün aksatmaksızın her sabah işlerinin başında olan ustalar birer sene arayla hayatlarını kaybetmişler ve arından bayrağı Ramazan Usta devralmıştır. Eski garajın yerinde olan 2 metrekarelik küçük dükkanda tabiri caizse deli gibi çalışarak en güzelini sunmak için çaba sarf ediyorlar.

Dönerde kullanılmak üzere dana ve koyunlar İnegöl’den getiriliyor olup lezzetindeki sırın koyun eti olduğu biliniyor. Yemekler yenip karınlar doyduğunda güzel bir süt helvası yenmesi işin adabıdır. Üstü hafif yanık, tarçın ve isterseniz de ceviz ile sunulan tatlı bölgede yiyebileceğiniz meşhurlardan. Bu tip lokantalarda Bursa helvası ismiyle de biliniyor. O kadar hafif ki iki üç demeden fark etmeyebilirsiniz.

Cemal Usta, 1951’de 15 yaşında iken Bulgaristan’dan Bursa’ya göç etmiş. İskender Kebap’ın yaratıcısı İskender Efendi’nin üç oğlundan biri olan Nurettin İskenderoğlu’nun lokantasında 15 yıl çalışmış. Kardeşi Cemil Usta ile birlikte ustalığı burada öğrenmişler. İskender’de çalışırken, tedarikçileri olan kasabın kızlarını görüp beğenmişler ve iki kardeş kasabın iki kızını almışlar. Cemil Usta ve Cemal usta şu an hayatta değil.

  • Konum: Ulu, 16. Şirin Sk. No:12, 16220 Osmangazi/Bursa
  • Telefon: 0224 254 72 64
  • Çalışma Saatleri: 11:00-21:30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir