Bursa’ya 1.5 saatlik mesafede huzur : Ağva

Ağva özellikle Bursa ve Marmara’da olanlar için kısa süreli tatil amaçlı kaçış yerlerinden biridir.

Şehir havasından sıkılan, biraz doğaya kendini atiyim diyenler için Bursa’ya sadece 2 saat uzaklıkta olan, harika butik otellerin ve küçük mütevazi bir deresi olan Ağva’yı tercih edebilirler

Özellikle Ağva hafta sonu tatili için vazgeçilmez yerlerden biridir. Tabii ayrıca farklı konaklama yerleri ile 2 veya 3 gün süreli tatil de yapılabilir. Başta İstanbul olmak üzere pek çok farklı noktadan bölgeye kaçamak yapan insanlar güzel bir zaman geçirme imkânı elde ediyor.

Ağva Nerede?

Ağva İstanbul’un Şile ilçesine bağlı bir beldedir. Diğer bir deyişle İstanbul’un Karadeniz’e açılan kapılarından biri olduğunu söylemek mümkün. Özellikle Karadeniz’in muhteşem iklimini ve doğal güzelliklerine şahitlik etmek için özel yerlerden biridir. Özellikle yaz aylarında 3 kilometre uzunluğuyla Ağva Plajı İstanbul’da tatil keyfini yaşamak için özel bir olanak tanımaktadır.

Ağva’ya Nasıl Gidilir?

Ağva İstanbul’un doğa ile iç içe en güzel yerlerinden biridir. Şile ilçesine bağlı olan Ağva’ya rahatlıkla ulaşım sağlamak mümkün. Eğer şahsi aracınız bulunuyorsa Ümraniye üzerinden Şile tabelasını takip ederek kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. 2 saatlik bir yolculuktan sonra varmanız mümkün. Ağva’ya aynı zamanda otobüs ile de ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca Kocaeli üzerinden 60 kilometre (1 saat) ve Sakarya üzerinden ise 80 kilometre (1,5 saat) mesafe üzerinden ulaşım gerçekleştirilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir