Uluumay müzesini gezdiniz mi ?

Muradiye semtindeki Ahmet Paşa Medresesi’nde 18 Eylül 2004 tarihinde açılan müzede Anadolu Folklor Vakfı kurucu üyelerinden Esat Uluumay tarafından 45 yılda toplanan değişik Osmanlı kıyafetleri ve takıları koleksiyonları sergilenmektedir.

Bursa’nın ilk özel Etnografya Müzesi olma özelliğini taşıyan müzede zaman zaman Uluumay’a ait farklı koleksiyonlara da yer verilmektedir. 15. yy’a kadar uzanan Osmanlı Anadolu ve Rumelisi’nden 70 kıyafet ve 400 parça takının bulunduğu müzenin içinde Osmanlı çay bahçesi de bulunmaktadır. Tarihi atmosferi içinde gelen ziyaretçilerine yaşattığı deneyim, hissedilmeye değer niteliktedir.

Unesco Kültür Mirası listesine alınmış olan Muradiye Külliyesi’nin tampon bölgesinde , Şair Ahmet Paşa Medresesi içinde yer alan koleksiyon, 18 Eylül 2004’te ziyarete açılmıştır.

Koleksiyonda, Anadolu Folklor Vakfı kurucu üyelerinden Esat Ulumay’ın kendi araştırma ve çabalarıyla 50 yılda toparladığı, Kafkasya’dan Macaristan’a, Irak’tan Yemen’e kadar tüm Osmanlı coğrafyasından tamamı orijinal halk kıyafetleri, gümüş halk takıları,kahve kültürü, Türk hamamı, Atçılık ve koşum takımları, musiki aletleri ve halk sanatlarından nadide örnekler sergileniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir