Bursa Karagöz Müzesine gittiniz mi ?

2009 yılından bu yana UNESCO tarafından korunan bir kültürel mirastır Karagöz Gölge Oyunu. Bursa’da gezilecek yerleri turlarken Karagöz Müzesi’ne de bir uğrayabilirsiniz.

Müze içerisinde Karagöz- Hacivat kukla galerisi ayrıca da tasvir yapım atölyesi bulunuyor. İki yılda bir Uluslararası Bursa Karagöz Gölge ve Kukla Oyunları Festivali düzenleniyor. Bu festivallerde gölge oyunlarını izleyerek eğlenebilirsiniz.  

14 Haziran 1997’de Çekirge caddesi üzerinde yer alan ve yıllardır atıl duran eski trafo binası, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından yeniden yapılandırılarak Sanat Evi olarak hizmete sunuldu.Bursa’nın kültürel simgesi olan Karagöz anıtı hemen karşısında. Dolayısıyla adı da Karagöz Evi.

Yıllarca göz ardı edilen Türk Gölge oyunu artık kahramanının adını taşıyan bir eve, biz Bursalılarda yeni bir mekâna kavuşuyor. Binada Karagöz gösterilerinin yapılacağı bir gösteri salonu, Karagöz – Hacivat galerisi, kukla galerisi, ihtisas kütüphanesi ve Tasvir yapım atölyesi yer alıyor.

2007, Bursa Karagöz Evi on yılı geride bırakıyor ve onuncu yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından  müzeye dönüştürülen Karagöz Evi, artık Karagöz Müzesi olarak hizmet veriyor.

Çekirge, Çekirge Cd. No:159, 16265 Osmangazi/Bursa haritası

YOL TARİFİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir