Tüm Bursa halkının gittiği plaj : EŞKEL

Bursa’ya 53, Mudanya’ya 22 km. uzaklıkta olan Eşkel’in, asıl köy merkezi olan Esence sahildeki kısma 2 km kadar mesafede yer alıyor. Altın sarısını andıran yumuşacık kumlu sahili ile öne çıkan plaj hem geniş hem de beklenen derecede temiz bir yapıya ve berrak ve sığ bir denize sahip. Dalgası yok denecek kadar azdır. Derinlik ise yaklaşık 20 metre sonra başlıyor. Bu da çocukların ve yüzmeyi yeni öğrenenlerin güvenle yüzebileceği bir ortam sağlıyor.

Burası, Marmara Denizi’ni, küçük limanı ve İmralı adasını gören bir konumda kurulu. Tirilye sahilinden 12,5 km. kadar batıya doğru gidildiğinde Eşkel burnuna ulaşılır. Buradaki tepenin arkasında (güneybatısı) küçük bir koy var. Koyun derinliği 12 metreyi buluyor. Burası doğal bir liman. Deniz motorları ve küçük gemiler demirleyebilir veya küçük iskeleye yanaşabilirler.

Sahil kısmı yeterince geniş ve tamamıyla kumludur. Yaz sezonu şemsiye ve şezlong kiralama için hizmet verilmekte. Ayrıca cankurtaran da bulunmaktadır.

Eşkel’in ilk kurulduğu yerin burası olduğu sanılıyor. Osmanlı döneminde ‘Kite’ (Ürünlü) kazasına bağlı bir liman durumundaydı. Antik dönemden beri kullanıldığı sanılan tuzlası, 30 – 35 yıl kadar önce ortadan kaldırılmış.

GeçmişteTirilye’ye (Zeytinbağı) bağlı bir köy iken, değişen idari yapı nedeniyle şimdi doğrudan doğruya Mudanya merkez ilçeye bağlı. İlçenin batı sahillerinde bulunur. Karacabey ilçe sınırlarına yakın bir konumda yer almakta. Marmara denizindeki İmralı adasının karşısında. İyi havalarda İmralı Adası ve Armutlu Burnu rahat bir şekilde görülür.

Eşkel Plajı aynı zamanda çadır kampına da müsait bir yerdir. Yaz akşamları sahile vuran dalga sesleri eşliğinde deliksiz bir uyku uyumak burada mümkün

Burası özellikle bölge halkı tarafından yüzmenin dışında piknik alanı olarak da sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca sahip olduğu bisiklet yolu sayesinde bisikletlilerin de yaz akşamları geldiği yerlerden biridir. Eşkel Plajı aynı zamanda çadır kampına da müsait bir yerdir. Yaz akşamları sahile vuran dalga sesleri eşliğinde deliksiz bir uyku uyumak burada mümkün.

WC, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı mevcut. Duş ve soyunmak kabinleri bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

 Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir