Bursa İnegöl’de gezilecek Süper yerler

Fevziye Kanyonu

İnegöl merkezine 14 km. mesafede, Uludağ’ın doğu yamacının eteklerinde yer alan Fevziye Mahallesi sınırları içerisinde görülmeye değer bir doğa harikası olan Fevziye Kanyonu da(Kuru Dere), İnegöl’ün önemli doğa turizmi merkezlerinden biri olmaya adaydır.

Yaylalar

İnegöl, güneybatısındaki Uludağ`ın eteklerinden, güneydoğusundaki Mezit boğazına kadar ormanlarla kaplı 17 yayla ve 1524 hektarlık alandan oluşur.

Şelaleler

Ormanın serinliği ve suyun ritmik sesi eşliğinde, ahşap köprüler ve platformlarla desteklen Oylat şelalesi, Kıran – Fevziye yolu üzerinde bulunan dokuz şelalenin arka arkaya dökülmesiyle farklı bir güzellik oluşturan dokuzlar şelalesi, 5 m yükseklikten düşen mesire alanları ile beraber görülmesi gereken gerçek bir doğa harikası olan Hacıkara şelalesi belli başlı şelalelerimizdendir.

Müzelerimiz

Geçmişin bizlere daha anlatacağı çok şey var’ düsturuyla hayata geçirilen Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesi unvanıyla İnegöl Kent Müzesi ile Türkiye’de sektöründe ilk olmasıyla İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi, İnegöl tarihinin her dönemine ışık tutarak ve her geçen gün kendini yenileyen yapısıyla yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yaparken, İnegöl’ün turizm değerlerinin de öne çıkmasına olanak sağlıyor. Müzelerimizi ziyaret gelen misafirler, müzenin karşısındaki İshakpaşa Külliyesi ve Cuma Camii ile Tarihi Kapalı Çarşı’yı gezdikten sonra Ortaköy Kervansarayı, Oylat Mağarası gibi önemli tarihi ve turistik mekanları gezme fırsatına da ulaşıyor.

Geçmişin bizlere daha anlatacağı çok şey var’ düsturuyla hayata geçirilen Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesi unvanıyla İnegöl Kent Müzesi ile Türkiye’de sektöründe ilk olmasıyla İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi, İnegöl tarihinin her dönemine ışık tutarak ve her geçen gün kendini yenileyen yapısıyla yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yaparken, İnegöl’ün turizm değerlerinin de öne çıkmasına olanak sağlıyor. Müzelerimizi ziyaret gelen misafirler, müzenin karşısındaki İshakpaşa Külliyesi ve Cuma Camii ile Tarihi Kapalı Çarşı’yı gezdikten sonra Ortaköy Kervansarayı, Oylat Mağarası gibi önemli tarihi ve turistik mekanları gezme fırsatına da ulaşıyor. Bu manada müzelerin destinasyon alanlarının merkezi konumuna ulaşarak ilçenin turizm alanındaki değerlerinin tanıtılması noktasında önemli bir işlevi de yerine getirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir