Bursa’nın içinde sessiz bir sahil : EĞERCE

 Plaj geniş bir kumsal alana sahiptir. Denizi de yine aynı şekilde kumludur ancak dalganın yanında yosunlu bir yapıya sahiptir. Ayrıca birkaç metre sonra deniz derinleşmektedir. Her ihtimale karşı deniz güvenlik şeridi de çekilmiştir.

Eğerce, Bursa ilinin Mudanya ilçesine bağlı bir mahalledir. Bursa il merkezine 65 km, Mudanya ilçesine 45 km uzaklıktadır.

Mudanya ilçe merkezine 30 km mesafede bulunan Eğerce Plajı, dört mevsim rüzgâr alan yapısıyla hiç dinmeyen dalgalı bir denize sahip yerdir.

Plajda ihtiyaçların karşılanabileceği herhangi bir işletme yeri ise bulunmuyor. Ancak plaj, yerleşim yerlerine yakın ve 100 metre kadar sahilden içeri taraflarda çay bahçesi, market ve büfe gibi yerler bulunmaktadır. Yaz aylarında faaliyete başlayan işletme şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti veriyor. Kiralama ücretine WC ve duş yerleri de dâhil oluyor.

Eğerce Plajı’nda hafta sonu az da olsa bir kalabalıklaşma oluyor ancak hafta içi tam bir sessizlik hâkim. Bu sayede piknik, deniz kenarı yürüyüş veya çadır kampı için ideal bir ortam oluşuyor. Eğerce’ye Mudanya’dan araçla kolay bir şekilde gelinebilir. Plaj çevresinde araç park yerleri mevcuttur. Ayrıca ilçe merkezinden her gün sık aralıklarla dolmuşlar da buraya gelmektedir.

not: iyi sayılır bir yüzücü değilseniz burada denize girmek özellikle çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için tehlike oluşturabilir.

Giriş Ücreti yok

Plajda WC, şezlong ve şemsiye kiralama olanağı mevcut. Duş ve soyunmak kabinleri bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.

Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir