Bursa’daki 10 meşhur yemek mekanı !

Bursa, Türkiye’nin gastronomi başkentlerinden biri olarak ün kazanmış bir şehir. İşte Bursa’da tadına bakmanız gereken 10 meşhur yemek mekanı:

  1. Kebapçı Hüseyin Usta: İnegöl köftesi ve diğer et yemekleriyle ünlü. Adres: Alacamescit, Tuz Pazarı Cd. 16/B, Osmangazi, Bursa3.
  2. Mavi Dükkan (İskender): 1867 yılından beri şehrin en iyi İskender dönercisi. Salçalı tostları ve kızgın tereyağlı İskender’iyle ünlü. Ayran veya üzüm şırasıyla tamamlamayı unutmayın! İskender adres: Tayyare Kültür Merkezi Yanı, Atatürk Caddesi No:60, Osmangazi, Bursa1.
  3. Çamlı Kahve (Tirilye): Uçsuz bucaksız deniz manzarası ve serpme kahvaltısıyla ünlü. Gözlere şenlik bu kahvaltıya lorlu gözleme veya sucuklu yumurta eşlik edebilir. Çamlı Kahve adres: Tirilye, Zeytinbağı, Mudanya, Bursa1.
  4. Taş Ev (Cumalıkızık): 700 yıllık Osmanlı mimarisinin yaşayan örneklerini görebileceğiniz Cumalıkızık’ta Taş Ev, acılı ezme, içi dolgulu patates, bal kabağı reçeli ve soba üstünde kızarmış ekmekleriyle ünlü. Sigara börekleri ve leziz gözlemeleri de denemelisiniz. Taş Ev adres: Cumalıkızık, Bursa1.
  5. Uludağ Kebapçısı Cemal Cemil Usta: 1964 yılından beri hizmet veren Uludağ Kebapçısı, dünyanın en iyi restoranları listesinde 46. sırayı almıştır. İskender, döner kebap ve diğer lezzetleri burada tatmalısınız2.
  6. İskender Efendi Konağı: İskender dönerinin en iyi adreslerinden biri olan İskender Efendi Konağı’nda geleneksel lezzetleri deneyebilirsiniz.
  7. Da Vittorio Ristorante: İtalyan mutfağının lezzetlerini sunan bu restoran, özellikle deniz mahsülleri ve makarnalarıyla ünlüdür.
  8. Elfida B&B Restaurant: Elfida, Türk mutfağının özgün tatlarını modern bir sunumla sunan bir mekan. Özellikle et yemekleri ve zeytinyağlılar burada lezzetli.
  9. Zennup 1844: Tarihi bir mekanda lezzetli yemekler arıyorsanız Zennup 1844’ü deneyin. Osmanlı mutfağından seçkin lezzetler sunuyorlar.
  10. Nev-i Çeşni: Bursa’nın yöresel lezzetlerini modern bir şekilde sunan Nev-i Çeşni, özellikle kuzu tandır ve kestane mantarı yemekleriyle ünlüdür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir