Misi Köyü’nde Piknik Keyfi Yapın!

 Bursa Misi Köyü bugün bilinen adıyla Gümüştepe Mahallesi, Bursa’nın en doğal kalmış olan köylerinden biri olma niteliğine sahiptir.

Tarihi M.S. 183 yılına uzanan köy 1989 senesinde kentsel sit alanı olarak ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Böylelikle bu dokunulmazlığı ile beton illetinden kurtulmuştur. Nilüfer Belediyesi tarafından yeniden inşa edilmiştir. Yıkılmaya yüz tutan eski evleri onararak sosyal alanlar haline dönüştürülmüştür. Bursa şehir merkezine yakın gezilecek bu köy doğa ile iç içe geçebileceğiniz bir yer olarak 2 bin yıllık geçmişe sahiptir.

M.S. 183 senesinde Alex ismindeki bir kesiş, 85 kişi ile  Hristiyanlara öncülük olacak şekilde İnkaya ve Misi köylerine yerleştikleri, konsülün toplanarak İncil tartışması yapıldığı tarihi kayıtlarda geçiyor. Bugün gördüğümüz kalıntılarda manastır civarında İncil’in bir nüshasının gömülü olduğuna inanılmaktadır. Bu kalıntılar sebebiyle bölge Hristiyanlar için de oldukça önem taşımaktadır. Şehir merkezine 12 kilometre mesafede olan köy, asma yaprağı, misket üzümü, pekmezi ve şarabıyla ön plana çıkıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir