Gölyazı Gezi Rehberi !

Gölyazı’nın nerede olduğundan biraz daha detaylı bahsedecek olursak, Uluabat Gölü üzerinde yer alan bir adacık diyebiliriz. Karayoluna bir köprü aracılığıyla bağlanan Gölyazı diğer yönüyle de Osmanlı’dan Bizans’a kadar birçok yönetimin izini bıraktığı tarihi bir adres.

Gölyazı’nın zamanında Apollon Krallığı’nın başkenti olarak bilindiği de tarih uzmanları tarafından söyleniyor. Gölyazı’da gezilecek yerler arasında olan Aziz Panteleimon Kilisesi, Apollon Tapınağı, Ağlayan Çınar ve eski Rum evleri mutlaka görülmeli.

İşte Bursa Gölyazı Köyü Gezilecek Yerler Listesi

  1. Aziz Panteleimon Kilisesi
  2. Zambak Tepe
  3. Apollania Ryndacum Antik Kenti
  4. Antik Tiyatro
  5. Ağlayan Çınar
  6. Gölyazı Antik Liman
  7. Gölyazı Kent Surları
  8. Gölyazı Hamamı
  9. Gölyazı Eski Cami
  10. Tarihi Gölyazı Sokakları

Bunun yanı sıra burası da bir balıkçı köyü olduğundan, yerel bir lezzet olan turna balığının tadına bakmalısın. Ayrıca göl kenarındaki irili ufaklı mekanlarda kuş seslerinin huzurlu atmosferini hissederek göle karşı kahvaltı keyfi de mümkün. Çok fazla çeşit olmasa da, buradaki birkaç mekan beklentileri karşılıyor.

Farklı tecrübelere açık olanlar ise Gölyazı’da bir sandal turu macerası da yaşayabilir. Gölü sandalla turlayarak Gölyazı’nın değişik yüzünü görmek büyüleyici bir deneyim.

Yürüyerek Adanın etrafını 20 dk da dolaşabilirsiniz aslında. Tabi hiçbir yere bakmadan boş bir yürüyüş ile. Bu kadar küçük bir yeri doğası ve tarihi ile gezmek isterseniz neredeyse 1 gününüzü alır.

Ancak burada kaçırılmaması gereken yegane aktivite Zambak Tepesi’nden gün batımını izlemek. Özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için burası harika bir manzara sunacaktır.

Bu bölge küçük olduğundan kalınacak yer alternatifleri çok fazla değil. Gölyazı’da konaklama için birkaç butik otel ve pansiyon var. Ayrıca göl manzaralı bir tarihi konakta da kalınabiliyor.

Bunun yanı sıra yine Mudanya’da ya da Bursa merkezde konaklanıp günübirlik olarak gezmeye Gölyazı’ya gelinilebilir.

Gölyazı Köyü Kaç km ?

Ben bazı yakın iller ve bazı büyük şehirlerin Bursa Gölyazı Köyü’ne olan uzaklıkları km ve saat bilgisi olarak yazmaya çalışayım.

  • Bursa Gölyazı Köyü arası kaç km ? 38 km. 40 dk bir mesafede bulunuyor. 
  • Bandırma Gölyazı Köyü arası kaç km ? 78 km. 1 saat 10 dk.
  • Balıkesir Gölyazı Köyü arası kaç km ? 117 km. 1,5 saat
  • Çanakkale Gölyazı Köyü arası kaç km ? 246 km. 3,5 saat
  • İzmir Gölyazı Köyü arası kaç km ? 311 km. 3 saat
  • İstanbul Gölyazı Köyü arası kaç km ? 181 km. 2 saat 20 dk
  • Ankara Gölyazı Köyü arası kaç km ? 434 km. 5 saat mesafede bulunuyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir