İskender Nerede Yenir ?

Yolu Bursa’dan geçenler için “En iyi İskender nerede yenir?” sorusunun cevabı

İri iri kesilmiş et parçaları, tereyağlı pideleri, lezzetli sosu ve kaymak gibi yoğurduyla iskender Türk mutfağının en lezzetli kebap yemeklerinden biri. Bursa’nın bu meşhur lezzeti şehrin tarihi, kültürel ve coğrafi yapısıyla yıllardır özdeşleşen tatların başında geliyor. Halk arasında iskender olarak bilinen ama gerçek adı Bursa kebabı olan bu muhteşem lezzeti Bursa şehrinde pek çok restoranda deneyebilir ve midenize enfes bir ziyafet çekebilirsiniz.

İşte yolu Bursa’ya düşenler için en iyi İskender kebabı restoranları:

1. Kebapçı İskender

Bursa’da en lezzetli İskender kebabını kim yapıyor diye sorarsanız pek çok kişi size Kebapçı İskender’in salaş restoranını tarif edecektir. Ulu Cami’nin yaklaşık 500 metre ilerisinde yer alan bu salaş restoranda her saat sıra olduğunu görmek mümkün. Mekan 25 kişi kapasiteli ve talep çok fazla olunca sıra beklemek kaçınılmaz oluyor. Dar ve sıkışık olan mekanda garsonlar sizi uygun masaya oturttuktan sonra hemen siparişlerinizi alıyor. Yuvarlak tabaklarda servis edilen iskenderler lezzeti ile ziyaretçilerine ziyafet yaşatıyor. Porsiyonların küçük olduğu mekanda meşe odunu ateşinde pişen iskenderlerinizi bir buçuk porsiyon sipariş etmeniz yerinde olur.

2. Kebapçı Hüseyin Usta

Ulu Camii’nin 500 metre ilerisinde Tuzpazarı Sokak’ta yer alan Kebapçı Hüseyin Usta, salaş ve küçük bir mekana sahip. Yaz aylarında mekanın bahçesinde de oturmak mümkün. İskender siparişi verdikten sonra masaya gelen kırmızı domateslerin tadına mutlaka bakmalısınız. İskender sunumunun oldukça hoş olduğu mekanda iskenderlerin lezzeti ise son derece güzel. Porsiyonların büyük olduğu mekanda dilerseniz lezzetli yoğurtlarından iskenderin yanına biraz daha isteyebilirsiniz.

3. Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta

Bursa’nın belki de en ünlü kepaçısı olan Uludağ Kebapçısı, önünde hiçbir zaman sıra eksik olmayan ve ünlü akınına uğrayan en bilindik adreslerden biri. Ulu Mahallesi Şirin Sokak’ta yer alan Uludağ Kebapçısı Cemal ve Cemil Usta’nın meşhur sunumlarıyla daha da lezzetli hale geliyor. Salaş ve şirin mekanda öğle ve akşam saatlerinde uzun bir süre sıra beklemek olası. Bu nedenle mekana önceden gitmenizde fayda var. Enfes et, yoğurt ve pidelerden oluşan iskender burada bakır tabaklarda sunuluyor.

Kaynak: http://www.tatiltavsiyeleri.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir