Hüdavendigar Kent Parkı’na gidin!

Bursa’nın en güzel parkı olmakla kalmayıp , Bursa’nın en güzel yeridir kendisi. Yeşil Bursa* kavramının en net görüntülerinden biri

510 bin metrekarelik alana yayılan ve Bursa’nın büyük kent parkı olan Hüdavendigar Parkı,2015 yılında hizmete açılmıştır. İçerisinde 4000 civarında çok renkli ağacı barındıran, aktivite ve spor alanları ile birlikte kafeteryalar ve çocuk oyun parklarının da yer aldığı Hüdavendigar Kent Parkı, aynı zamanda konser, gösteri gibi büyük buluşmaların da merkezi olmuştur.

Hüdavendigar Kent Parkında, 1 kapalı yüzme havuzu, 2 kapalı tenis kortu, 15 adet açık tenis kortu, 7 basketbol sahası, 6 halı sahanın ve 1 tırmanış kulesinin yer aldığı kapsamlı spor alanları bulunmaktadır.

Nilüfer Deresi ve tasarlanan yapay gölet çevresinde seyir ve gezinti alanları, yeme-içme yerleri,  açık aktivite ve piknik alanları, çocuk oyun ve spor alanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, meydanlar, otopark alanları taşıt, yaya ve servis yolları ile seyir terası ve köprüleri, gözlem kuleleriyer almaktadır.Parkınortasından geçen Nilüfer Deresi üzerinde de kano yarışları ve gezileri düzenlenmektedir.

Varış noktası Hüdavendigar Kent Parkı, Odunluk, İbrahim İşsevenler Cd., 16110 Nilüfer/Bursa olan harita

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir