Oylat Kaplıcalarının doğal güzeliğini görün!

Bursa il merkezine 47 km uzaklıkta olan İnegöl ilçesi Köftesi, kaplıcası ve mobilyaları ile ünlü olan tarihi yapıları ve doğal güzellikleri de oldukça fazladır.

İlçenin şifalı suları ile sağlık turizminin yanı sıra doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile hem tarih hem doğa gezilerinin tercih edilen merkezleri arasında yer almaktadır. 

Bu özelliklerinin haricinde ilçede bulunan parklar, alışveriş merkezleri ve geniş caddeleri de gezilecek yerler arasında yer almaktadır. 

Oylat Şelalesi

Oylat Şelalesi

İnegöl ilçe merkezine 27 km uzaklıkta bulunan Oylat Şelalesi, Uludağ’ın eriyen karları ve çevre kaynaklardan beslenmektedir. 

Meşe, Kestane, Çam, Gürgen, Kavak, Çınar ve Ihlamur ağaçları, böğürtlen ve kuşburnu bitkilerinden oluşan ortamın içerisinden patikayı takip ederek Oylat Şelalesi’ne ulaşılmaktadır. Böylece Oylat Şelalesi ziyareti sırasında bölgenin ormanlarını da gezme şansı bulunmaktadır.

Bursa’ya 58 km uzaklıkta bulunan İnegöl’den Ankara yoluna devam ederek 8.5 km sonra Bozüyük ayrımından sağa, Tahtaköprü yönünde yola devam ederek ulaşım sağlanmaktadır.


Oylat Kaplıcaları

Oylat Kaplıcaları İnegöl ilçe merkezine 27 km uzaklıkta bulunmaktadır. Radyoaktif şifalı sulara sahip Oylat Kaplıcaları’na tedavi amaçlı hem Türkiye’den hem de dünyadan binlerce ziyaretçi gelmektedir. 

Kaplıca suyunun romatizma, kadın hastalıkları, çocuk felci ve idrar yolları hastalıkları gibi birçok hastalığa şifa olduğu söylenmektedir. 

İki hamam ve çok sayıda konaklama tesisi bulunan kaplıca bölgesi, hem tatil hem de sağlık amaçlı tercih edilmektedir. 

Oylat Mesire Alanı

Oylat Kaplıcaları’nın yanıbaşında yer alan 66 dönümlük mesire alanı… Oylat Kaplıcaları’nın bulunduğu alanda yer alan Oylat Mesire Yeri’nde kaplıcanın imkanlarının yanı sıra çevresinin zengin fauna ve flora özellikleriyle doğal güzelliklerinden de faydalanmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biridir. 

Oylat Mesire Yeri, yemyeşil ormanları, dereleri ve bitki örtüsü ile yaz ve bahar aylarında serin havası ve bol oksijeni, kış aylarında ise karla kaplı manzarası ile İnegöl’ün mutlaka gezilmesi gereken yerleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. 


Oylat Mağarası

Oylat Mağarası

İnegöl ilçe merkezine 27 km uzaklıkta bulunan Oylat Mağarası, kaplıcalara 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. 

İnegöl gezisi sırasında görülmesi gereken yerler arasında Oylat Mağarası ilk sırada yer almaktadır. 

Mağara 665 metre uzunluğa sahip ve iki kattan oluşmaktadır. Türkiye’nin 3. Büyük mağarası olma özelliğini taşımaktadır. İçerisinde sarkıtlar, dikitler, damlataş havuzları ve dev kazanı bulunmaktadır. 

Her daim rüzgarlı olan mağaranın nem oranı %90’dır. Bu özelliği nedeniyle astım ve bronşit hastalarına şifa verdiği iddia edilmektedir. Mağara içerisinde canlı yaşamı devam etmektedir. Ziyaretiniz sırasında yarasalara, solucanlara, kelebeklere ve bin ayaklılara rastlamanız mümkündür. 

Oylat Mağarası 30 yıllığına özel bir işletmeye kiralanmış olup, mağaranın girişi kafe olarak hizmet vermektedir. 

Mağaraya giriş ücreti 7.5 TL’dir. 

Oylat Kanyonu’nun sona erdiği noktada yer alan mağaraya, Bursa Otogarı’ndan, İnegöl ilçe merkezinden ve İnegöl – Ankara yolu üzerinden toplu taşıma araçları ile ulaşım mümkündür.  

Trekking Yapabilirsiniz: Oylat Ormanı

Meşe, Kestane, Çam, Gürgen, Kavak, Çınar ve Ihlamur ağaçları, böğürtlen ve kuşburnu bitkilerinden oluşan ormanın içinde doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz. 

Bu bölge doğa sporlarıyla da ilgilenenler için oldukça müsaittir. Özellikle Oylat Mağarası girişinden başlayan ve yolun üzerinden Kurudere Kanyonu boyunca uzanan orman yolunda trekking, kaya tırmanışı ve hiking sporları yapılmaktadır. 

Bireysel olarak bu sporları yapabileceğiniz gibi bölgeye düzenlenen trekking ve kaya tırmanışı turlarına katılma şansınız da bulunmaktadır. Ayrıca bu bölge fotoğrafa ilgi duyanlar için de oldukça uygundur. Fotoğraf kulüpleri bölgeye turlar düzenlemekte. Dilerseniz bu turlara dahil olarak dilerseniz de bireysel olarak bölgenin doğal güzelliklerinden faydalanabilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir