Selçuk Hatun termal tesisinde stres atın!

Yunusemre Mahallesi’nde 3 bin 730 metrekare kullanım alanına sahip olan Selçuk Hatun Termal Tesisi, Yıldırım’ın ilk termal tesisi olma özelliğini sahip.

Tesisin bünyesinde; Türk hamamı, yüzme havuzları, hidro ve peleidoterapi merkezleri, çamur odası, tuz odası, masaj odası, alternatif tıp uygulamaları merkezi, sauna, aile banyoları, buhar odası, kar odası, macera duşları, spor salonu, kafeterya, soyunma ve dinlenme odaları gibi birimler bulunuyor. 


Türk hamam kültürünün başkenti Bursa’da; şehrin tarihi mimarisi ve kültürel çehresine yakışır bu proje ile hamam kültürünün yanında su ve geleneksel yöntemler ile sağlık hizmeti de sağlanıyor.
Tesiste, giriş katta bayan ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere birer adet hamam (termal sulu) ve sauna tesisi, bayan ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere tedavi havuzları ve üçer tane tedavi odası ve bir adet kafeterya bulunuyor. Üst katta beş adet özel oda(her bir odada banyo+duş+havuz+sauna) ve idari kısımlar(doktor odası+ hemşire odası+ fizik tedavi uzmanları vb. kısımlar) yer alıyor. 
Termal suyun kaynağı olan Kükürtlü Bölgesi’nden getirilen su bodrum katta bulunan termal su depolarına aktarılarak, 55 derece sıcaklıkta dinlendirilerek eşanjör  yardımıyla sıcaklığı alınarak kış şartlarında yerden ısıtmada kullanılıyor. 35-42 derece sıcaklığa düşürülen termal su; aslan ağzı, tedavi havuzları, termal havuzlar ve kurnalarda kullanılmak üzere gönderiliyor. Bu yöntemle termal suyun ısıtma, temizleme ve tedavi özelliğinden faydalanılıyor.

Adres: Yunus Emre Mh. Yunus Emre Bulvarı No:56 Yıldırım/Bursa 
 (0224) 362 62 61

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir