Bursa’da adrenalin ve doğaseverlerin yeni rotası Cennet Kanyonu

Yarhisar ve Günece köyleri arasında yer alan ve kısa bir süre önce doğa tutkunları tarafından keşfedilen Cennet Kanyonu adrenalin turlarının yeni gözdesi oldu.

Osmanlı’nın ilk başşehri Bursa‘nın Yenişehir ilçesine bağlı en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Günece köyünde doğaseverler tarafından keşfedilen Günece Cennet Kanyonu‘nu görmek için Türkiye ve dünyanın birçok yerinden insanlar akın, akın kanyona gelmeye başladı. Yenişehir Belediyesi, 12 kilometrelik dağ yollarını ulaşıma açarak gelen konukların rahat etmeleri için ummalı bir çalışma başlattı. 

Yarhisar ve Günece köyleri arasında yer alan ve kısa bir süre önce doğa tutkunları tarafından keşfedilen Cennet Kanyonu adrenalin turlarının yeni gözdesi oldu. Bursa’ya 75 kilometre, Yenişehir ilçe merkezine ise 18 kilometre uzaklıkta olan Cennet Kanyonu , yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda. Kanyonda birçok şelale ve göl bulunmakta. Zor ve tehlikeli bir parkur olan Cennet Kanyonunda bazı yerlerde kayalar geçiş alanını daralmakta. Suyun derinliği ise 5 metreye kadar ulaşmakta. Türkiye’nin pek çok yerinden adrenalin ve doğa tutkunlarının ziyaret etmeye başladığı kanyona son aylarda Yenişehir Belediyesi’nin yaptığı düzenlemelerle birlikte ilgi arttı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir